• Het vuur hoog opgestookt, het beslag sist in de pan. Een vers gebakken pannenkoek met de perfecte, goudbruine kleur.

 • 't Pannekoekhuis

 • ’t Pannekoekhuis is ontstaan uit een familiebedrijf, waarbij de broers en zus ieder een eigen vestiging opende in Apeldoorn (1972), in Borne (1976) en in Elst (UT) 1976. Inmiddels zijn we met vier pannenkoekenhuizen een begrip in eigen regio. Samen delen we 100 jaar ervaring pannenkoeken bakken en wisselen we de lekkerste recepten met elkaar uit. Iedere vestiging is uniek, maar dankzij onze gezamenlijke passie voor pannenkoeken bakken we heerlijke ambachtelijke pannenkoeken onder de naam 't Pannekoekhuis. Komt u zelf maar proeven!

 • 't Pannekoekhuis Schaarsbergen

  Voor velen al sinds 1985 een vertrouwd adres op de Veluwe! Pittoresk gelegen aan de Kemperbergerweg tussen Arnhem en de Hoge Veluwe. De ideale locatie als begin- of eindpunt van een gezellig dagje uit. U kunt zowel binnen als buiten genieten van al het lekkers wat wij serveren. ’s Zomers kunt u heerlijk buiten eten op het terras onder de bomen, omringd door vogelgeluiden. Ook bij wat frisser weer geniet u hier volop van uw pannenkoek, dankzij terrasverwarming en verlichting onder de parasols. En in de winter waant u zich buiten als u in de knusse serre zit. En de kinderen? Die raken hun energie wel kwijt in onze speeltuin of ze leven zich uit op de mooiste kleurplaten.

  De omgeving
  't Pannekoekhuis Schaarsbergen is gelegen in de mooie bossen van Schaarsbergen, ten noorden van Arnhem. In de directe nabijheid vindt u diverse toeristische attracties als het Nationaal Park De Hoge Veluwe met het Kröller Muller museum, Burgers' Zoo en het Nederlands Openlucht Museum.

  Meer informatie

 • Historie

  Historie van ons gebouw en oorlogsanekdote

  De boerderij is rond 1900 gebouwd. Het boerenbedrijf werd later een uitspanning met de naam Rust Wat. In 1985 veranderde Rust Wat in 't Pannekoekhuis Schaarsbergen en al gauw stonden er meer dan 100 pannenkoeken op de kaart. De authentieke uitstraling van de boerderij is echter ook na de verbouwingen bewaard gebleven!

  In september 1944 gebeurde hier iets heel bijzonders; een geallieerde bommenwerper kwam in de problemen. Op het laatste moment sprong een van de bemanningsleden uit het vliegtuig. Zijn parachute opende niet, zodat hij dwars door het dak van het café viel en op de eerste verdieping landde. Het verzet bracht hem later in veiligheid. De bommenwerper stortte uiteindelijk tegenover de boerderij neer.

 • Lid van de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants

  Om te leren ben je nooit te oud en zelf het wiel opnieuw uitvinden is tijdverspilling. Samen sta je sterker in onderhandelingen en samen weet je ook meer dan alleen! Dus leren van elkaar, door regelmatig te 'sparren' met collega-pannenkoekbakkers. En daar profiteren dan ook onze gasten weer van! Ook zijn er regelmatig landelijke acties, waarvan u bij alle aangesloten pannekoekenhuizen gebruik kunt maken. Redenen genoeg om ons te verenigen. Meer weten? Zie Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants.

  Lid van Gilde voor Gelderse Pannenkoekenhuizen

   ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen is ook lid van het Gilde voor Gelderse Pannenkoekenhuizen; samen met 14 andere pannenkoekhuizen brengen we het pannenkoek eten in Gelderland onder de aandacht.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)
de_DEDeutsch nl_NL_formalNederlands (Formeel)